Faq

Raamfolieparadijs staat natuurlijk voor je klaar als jij nog vragen hebt. Om het voor jou makkelijker te maken hebben wij de belangrijkste vragen voor je verzameld en uitgebreid beantwoord.

Wanneer je jouw raamfolie bij ons besteld hebt, en wij hebben de betaling van je bestelling ontvangen, dan wordt de raamfolie onder normale omstandigheden binnen 2 werkdagen verzonden. Ontstaat er onverhoopt vertraging? Dan brengen we je hier natuurlijk van op de hoogte.

Ja, dat is zeker mogelijk bij Raamfolieparadijs. Je kunt jouw eigen logo of ontwerp aan ons aanleveren via het contactformulier. Hierbij kun je direct het gewenste formaat aangeven. Wij bekijken vervolgens of wij jouw logo of ontwerp kunnen bewerken tot een goed snijbestand.

Op onze website hebben we meerdere foto’s van eerdere klanten geplaatst. Hier staan niet alleen afbeeldingen van honderden leuke ontwerpen waar je uit kunt kiezen, maar er zijn natuurlijk ook foto’s beschikbaar van raamfolies die wij voor onze klanten op maat hebben gemaakt. Deze verzameling afbeeldingen vormt een mooie inspiratiebron voor jouw eigen raamfolie.

Zeker! Heb jij een mooi voorbeeld op onze website gezien, maar wil je iets veranderen aan het ontwerp? Dan kun je dit gewoon via het contactformulier aan ons doorgeven. Vertel ons je wensen en wij bekijken graag wat de mogelijkheden zijn. Natuurlijk kunnen wij direct berekenen wat de kosten dan zouden zijn.

Wil jij je bestelling door ons laten opsturen? Dan kun je het te betalen bedrag vooraf per bankoverschrijving aan ons overmaken. Zodra wij je betaling hebben ontvangen gaan wij direct met je bestelling aan de slag, zodat deze ook snel kan worden verzonden. Komen wij de raamfolie bij jou op locatie monteren? Dan is het ook mogelijk om je bestelling te betalen nadat wij de raamfolie voor je hebben aangebracht.

Het is zeker mogelijk om jouw bestelling bij ons in Zoetermeer af te halen. Je betaalt in dit geval uiteraard geen verzendkosten. Afhalen van bestellingen kan bij ons uitsluitend op afspraak.

Dat kan! Raamfolieparadijs biedt je de mogelijkheid om je raamfolie door ons aan te laten brengen op jouw locatie. Je bent op die manier altijd verzekerd van een professioneel resultaat.

Het is mogelijk om de raamfolie zelf aan te brengen als je hier bekend mee bent. Wij leveren altijd een plakinstructie bij, zodat je duidelijk alle stappen bij de hand hebt om de raamfolie zelf te bevestigen. Twijfel je of je de raamfolie zelf goed kunt aanbrengen? Dan kunnen wij de raamfolie natuurlijk ook voor je aanbrengen.

Raamfolies kunnen weer eenvoudig van het raam verwijderd worden. Het best maak je hiervoor gebruik van een föhn. Blaas de warme lucht voorzichtig op de folie, zodat de raamfolie flexibeler wordt en deze gemakkelijk kan worden verwijderd. Let er wel op dat je de raamfolie niet te warm maakt. Naar mate de raamfolie langer op de ramen zit, zoals meerdere jaren, wordt het wel lastiger om het te verwijderen. Er kunnen dan lijmresten op de ramen achterblijven. Dit verwijder je door lauw water en wat afwasmiddel in een plantenspuit te doen. Spuit het raam nat en maak het vervolgens voorzichtig schoon met een verfschrapper.

Nee, dit is niet mogelijk. Onze raamfolies zijn voorzien van een laag lijm en deze beschadigt de folie wanneer de folie van het raam wordt verwijderd. Je kunt onze raamfolie daarom maar eenmalig plakken.

Onze raamfolies worden in een stevige doos verzonden om te voorkomen dat je bestelling beschadigd raakt. Daarnaast vind je ook een plakinstructie in de doos, zodat je de raamfolie zelf middels het stappenplan kunt plakken. Als je dit liever niet zelf doet, dan kunnen wij de raamfolie voor je bevestigen.

Het is helaas niet mogelijk om jouw raamfolie terug te sturen of om te ruilen. Wij maken de raamfolie namelijk speciaal voor jou op maat. We kunnen op maat gemaakte producten niet terugnemen.

De leverancier van onze raamfolie geeft aan dat de raamfolie voor de duur van 7 jaar mooi blijft. Onze ervaring leert dat deze periode in de praktijk nog langer is, vooral gezien de raamfolie in de meeste gevallen aan de binnenzijde van het raam wordt geplakt. Echter, in bepaalde situaties kunnen weersomstandigheden wel een rol spelen.

Je kunt niet door de raamfolie heen kijken, maar de raamfolie laat wel licht door. Wanneer iemand aan de andere kant van het raam staat, dan zie je enkel een schim van deze persoon. Kies je voor een design met uitgesneden delen, zoals een huisnummer, een tekst of een afbeelding? Dan kun je wel door de uitgesneden delen heen kijken.

Steeds meer woningen zijn voorzien van HR++ of HR+++ glas. Er wordt vaker gezegd dat het niet mogelijk is om raamfolie op HR++ glas te plakken, maar dit is niet juist. Het is gewoon mogelijk om onze raamfolie op dit soort isolatieglas te plakken. Je kunt alle informatie hierover lezen in ons blog over raamfolie op HR++ glas.

Geen zorgen! Wij staan altijd voor je klaar als jij nog vragen hebt of behoefte hebt aan meer informatie en advies. Je kunt altijd contact met ons opnemen. Wij helpen je graag verder.